Hva er Kystled?

Hva er Kystled?


Kystleden er et unikt tilbud for deg som søker friluftslivsaktiviteter og opplevelser langs kysten. Kystleden gir deg muligheten til å oppleve skjærgården på en miljøvennlig måte – med robåt og enkel overnatting. Gjennom kystleden ønsker vi å formidle kystkultur og gi gode opplevelser med natur og friluftsliv. Alene eller sammen med andre.


Kystleden er åpen for allmennheten. Alle kan ferdes langs kystledene etter reglene i Friluftsloven. Ferdsel skjer på eget ansvar. Overnattingen er rimelig og må normalt forhåndsbestilles.


90 overnattingssteder

Kystleden består av rundt 90 overnattingssteder, hvorav de fleste er i kulturhistoriske bygninger som fyr, naust, sjøbuer og liknende. Ønsket er å komme fram til en fornuftig bruk av offentlige eiendommer som ikke lenger tjener sitt opprinnelige bruk, som for eksempel fyrene og forsvarets eiendommer. Hvert sted forteller en spennende historie om tidligere tiders levd liv ved kysten. På mange av stedene disponerer man også en enkel båt. I dag er over 50 båter knyttet til kystleden, og flere skal det bli. Unn deg noen dager med frisk sjøluft, bading, fisking, roing og fine turer - og det for en svært rimelig penge.


Åreskifte

Ideen til Kystled er hentet fra tidligere tiders "åreskifte". Før var det ingen som reiste bare for fornøyelsens skyld, de hadde et ærend å utføre. Og foregikk reisen over lengre strekninger måtte den reisende skifte både rorkar og båt. Ved åreskiftene lå det gjerne et gjestgiveri hvor de reisende kunne hvile ut eller vente på god bør.


Info og booking

De forskjellige kystledene har sine egne nettsider for booking og utleie.

Klikk deg videre til den enkelte kystleds egne sider her.Litt fra kystledene


Sommer, sol og bading på Svenner fyr. Det er hva kystled handler om.


Ro, ro, ro din båt. ta din åre fatt, Vuggende, vuggende, vuggende, over Kategatt!


Kos i hytteveggen eller på fyret gir en spesiell ro i kropp og sjel.


Fisken biter best når havet roer seg til kvelden. Da er det også best å dra eller sette garn.


Overnatting i Gapahuk for mange ungdommer skaper litt kaos!


Vassholmen ligger i Indre Oslofjord og er et fantastisk sted å leie. Der kan man oppleve sjøen med Oslo som nabo.

Se film om Kystled Sør

Copyright © All Rights Reserved