Kystled Jomfruland

Kystled Jomfruland

 

Kystled Jomfruland i Telemark består av to overnattingssteder:

 

Kystledhytta på Jomfruland

•Litt informasjon informasjon

Maksimal leietid i sommersesongen er tre døgn. Leieforholdet starter og avsluttes vanligvis kl. 16.00. Utenom sommersesongen kan det gjøres egne avtaler.

•Her er link til ferjas rutetider: www.fjordbat.no Rutetidene endres i skoleferien.

•I sommersesongen hentes og leveres nøkler på Kystkultursenteret på Tårnbrygga. Utenom sesongen lages egne avtaler når man ringer og booker.

•Hytta på Jomfruland har plass til åtte personer. Det er to soverom med til sammen fire køyesenger.

•Ved siden av elektrisk oppvarming, kan man fyre med ved (sekker med ved ligger utenfor hytta og i det andre bygget). Sekkene koster kr. 75 –penger legges igjen på hytta.

•Her er butikk, vertshus, flere kunstutstillinger, sykkelutleie, konserter og mye mer. Ved Haga Vertshus finner du et servicebygg hvor du kan dusje og vaske tøy.

•I sommersesongen er det alltid en hyttevakt som skal kunne nås på tlf.nr. under.

•Kontakttelefon og booking : ring tlf. nr. 47 66 99 67

 

 

Klikk deg inn her for mer informasjon og booking på kystledhytta på Jomfruland.

 

 

Kystledhytta på Lille Kirkholmen

Hytta ble bygd som en bolig for to familier på slutten av 1860-tallet. Den var beregnet for arbeidere som jobbet på Lille Kirkholmen Dampsag, bygd i 1863. Det var flere slike hus i området rundt.

Hytta var, etter at dampsaga ble nedlagt, en stund i privat eie. Den ble kjøpt av Skåtøy kommune på 1950-tallet, men det bodde folk der fram til ca. 1970. På slutten av 90-tallet fikk Sannidal speidergruppe tilbud om en tiårs leiekontrakt på hytta. Speiderne skulle holde hytta vedlike. Da Kragerø kommune etter hvert fikk dårlig økonomi, ble det gjort to forsøk på å få til politisk vedtak om å selge hytta. Dette strandet og i 2009 fikk sannidalspeiderne tilbud om å drive hytta som et kystledtilbud, i samarbeid med Kragerø Kystlag. Speiderne står for den praktiske gjennomføringen.

 

 

Klikk her for mer informasjon og booking av Lille Kirkholmen.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved