Øksnes

Ytterst mot havgapet i Vesterålen ligger Øksnes Vestbygd. Man skulle kanskje tro at dette området er uegnet for ferdsel i småbåt, men det består av en mengde små og større øyer. Øyene danner et eldorado for oss som liker å ferdes i robåt og kajakk.

Utgangspunktet for kystleden er kystlagsnaustene på Sommarøya, like utenfor Myre. Her kan man leie gode robåter. Utleiebåtene er tre tradisjonelle robåter på 15 fot. Det er plass til fire voksne i hver båt. Båtene er utstyrt med årer, øsekar, dregg, tau til fortøying, redningsvester og kart. På kartet er det tegnet inn forslag til rute, og det er lagt inn tips om passende stoppesteder.

Det er flotte muligheter for fotturer i området, så vi anbefaler å kombinere bruk av båt med vandring på land. Dessuten er det store sjanser for å få deilig middag på kroken. Spør en kjentmann/-kvinne om hvor det er lurt å fiske!

Bruk av Kystlagets båter skjer på eget ansvar, og leietaker er ansvarlig for bruk av utstyr. Båtene er tilgjengelig for utleie etter 17.mai.
Ta kontakt med Karen Steinsvik på telefon 95939438 eller e-post karensteinsvik@yahoo.com.